Suosittuja urheilulajeja Suomessa

Suomalaiset ovat aina olleet vannoutunutta urheilu- ja penkkiurheilukansaa. Samoin urheilijoiden joukosta on syntynyt lukuisia idoleita ja kaikkien rakastamia sankariyksilöitä. Paavo Nurmi nosti yleisurheilun ja erityisesti pitkän matkan juoksun suomalaisten suosikkilajiksi jo sata vuotta sitten. Samoin murtomaahiihto ja mäkihyppy olivat pitkään suosikkejamme. 1990-luvulla alkanut menestys nosti jääkiekon kaikkien huulille. Aivan viime vuosina kaivatut menestysaskeleet koripallossa ja jalkapallossa ovat nostaneet myös näiden lajien suosiota suuren yleisön keskuudessa.

Kannatusta omalle joukkueelle

Urheilijoiden kannustus ei toki rajoitu ainoastaan suomalaisurheilijoihin ja -joukkueisiin. Suosikkeja voivat olla yhtä hyvin eri lajien ulkomaiset yksilöurheilijat ja joukkueet. Esimerkiksi monen suomalaisen jalkapallofanin suosikkijoukkue ei ole mikään Veikkausliigan joukkueista, vaan esimerkiksi Liverpool tai Real Madrid. Suomalaiskannattajien on mahdollista hankkia ulkomaistenkin seurojen fanituotteita nettikaupoista. Esimerkiksi Supporters Place tarjoaa fanituotteita, joita ostamalla voi paitsi tukea suosikkejaan myös näyttää vaikkapa lippalakin tai kaulahuivin avulla, mihin kannattajakuntaan itse kuuluu.

Monipuolistuva urheilu

Siinä missä sata vuotta sitten kannustettiin monesti oman maan kansalaisia parempiin suorituksiin juoksussa tai hiihdossa, nykypäivänä suomalaisen suosikkiurheilija voi olla vaikkapa yhdysvaltalainen biljardinpelaaja tai japanilainen judoka. Urheilu elää ja kehittyy jatkuvasti. Ensinnäkin syntyy täysin uudenlaisia lajeja muun muassa moottoriurheilun ja elektronisen urheilun saralle. Nykyään suursuosiota nauttiva e-urheilu on mainio esimerkki siitä, miten itse asiassa koko urheilun käsite on muutoksessa. Toisekseen urheilumaailma on kansainvälistynyt ja fanitus onnistuu helposti netin kautta.

About

View all posts by