Miten voi sitten tulla hyväksi urheilukuvaajaksi?

Tunnettu kuvaaja Vesa Koivunen on sanonut blogissaan, että urheilukuvaamisessa on tekniikalla ja välineillä merkittävä osuus. Itse kuvaaminen ei ole mitään vaativaa taidekuvausta, vaan tilanteiden vangitsemista. Kieltämättä tämä toteamus on nostattanut jonkin verran vastareaktioita muiden urheilukuvaajien parissa. Mutta siitä kuvaajat ovat varmaankin yhtä mieltä, että kaikkein tärkeintä urheilukuvaamisessa on kuitenkin intohimo ja hyvä asiantuntemus kuvattavaa urheilulajia kohtaan.

Valioliigan parhaat kuvat

Englantilaisen jalkapallon Premier League, josta käytetään Suomessa nimitystä Valioliiga, on mitä otollisinta maaperää upeille urheilukuville. Kun ottaa huomioon tämän liigan pitkän historian ja kaikki sen erinomaiset pelaajat, niin loistavia otoksia on kertynyt jo huomattava määrä, eikä loppua näy, sillä jalkapallon herkullisia tilanteita tullaan varmasti kohtaamaan ja kuvaamaan jatkossakin.Brittiläinen Telegraph.co.uk -sivusto onkin kerännyt yhteen Valioliigan parhaita otoksia vuosikymmenten varrelta. Tarkalleen ottaen viimeisen 20 pelikauden ajalta, kun Valioliigaa on nykymuodossaan pelattu. Sivustolla ”Best shots of the last 20 seasons” on otettu mukaan 11 parasta otosta.

Legendoja ja ikimuistoisia hetkiä

Kavalkaadin saa kunnian aloittaa itse David Beckham, joka pelasi aikanaan Manchester Unitedissa. Kuvassa hän on juuri lähettänyt pallon kohti Wimbledonin maalia puolesta kentästä. Upeat valot ovat puolestaan löytäneet tiensä filmille kuvassa, jossa Fulhamin maalivahti Mark Schwarzer syöksyy kohti palloa.Vastaavia vauhdikkaita maalitilanteita on luonnollisesti kuvattu enemmänkin, ja esimerkiksi seuraavassa kuvassa nähdään huima tilanne, jossa Hull Cityn maalivahti Boaz Myhill yrittää kaikkensa, mutta on kuitenkin voimaton maalia kohti lentävää palloa vastaan. Todellista akrobatiaa nähdään puolestaan kuvassa, jossa Unitedin maalivahti Peter Schmeichel todella ”lentää” pallon perässä kuin teräsmies.Entäpä Wayne Rooneyn hämmästyttävä saksipotku, jonka hän teki Manchester Cityä vastaan Old Traffordilla vuonna 2011? Hieman erilaista jalkapallotunnelmaa nähdään puolestaan kuvassa, jossa Liverpoolin kapteeni Steven Gerrard on joukkueensa fanien ympäröimänä.Yksi vauhdikkaimpia kuvia on puolestaan otos, jossa David Ginola tekee upean saksipotkun ja uhmaa samalla hämmästyttävästi painovoimaa. Kuvaan numero 10 on puolestaan saatu vangittua melko hämmästyttävä näky, jossa Liverpoolin pelaajat ikään kuin sulautuvat yhdeksi. Jotakin myyttistä on myös sarjan viimeisessä, 11:nnessä kuvassa, joka näyttää aivan siltä, kuin Cristiano Ronaldo suorittaisi pallon kanssa jonkinlaisen rituaalin kuuden vastustajan keskellä.

About

View all posts by